Navracsics Tibor: Szó van róla, hogy egyéniben indulok 2022-ben

Navracsics Tibor: Szó van róla, hogy egyéniben indulok 2022-ben

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításáért felelős kormánybiztos nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szó van róla, hogy elindul egyéniben a 2022-es választásokon – mondta újságírói kérdésre válaszolva a szombati kötcsei piknikre érkező Navracsics Tibor. Azt mondta, bármi lehet, benne van, mindenesetre vállalná a feladatot. Navracsics Tibort július végén kinevezte Orbán Viktor a Fidesz választókerületi elnökének a tapolcai térségben.

Veszpresszó.hu írta meg elsőként, még június elején, hogy Navracsics Tibort indíthatja a 2022-es országgyűlési választáson Veszprém megyében a Fidesz. A független helyi lap Németh Szabolcs sümegi ellenzéki szereplő Facebook-oldalára hivatkozott, melyben térségének fideszes politikai mozgásait elemezte. „Navracsics Tibor hetek óta járja a körzet városait, egyeztet a település vezetőivel fejlesztésekről, tervekről, a jelenlegi országgyűlési képviselő, Fenyvesi Zoltán nélkül” – írta Németh.

Akkor azt írtuk, a választás ugyanakkor meglepő lehet, mert a Veszprém megyei 3. számú egyéni választókerületről van szó, amihez Tapolca, Sümeg és Ajka tartozik. Csakhogy Navracsics korábban mindig a másik veszprémi körzetben indult, amihez a megyeszékhely is tartozik. A volt uniós biztos innen származik, itt is volt korábban, és talán jelenleg is népszerű, de a másik választókerületben kevésbé tűnik kézenfekvő választásnak.

A tapolcai körzetben 1998 után ötször is megválasztották a fideszes Lasztovicza Jenőt, a halála után viszont időközit kellett tartani, amit a fideszes Fenyvesi Zoltánnal szemben a jobbikos Rig Lajos nyert. Tapolca város polgármesteri székét is a Jobbik szerezte meg korábban. A 2018-as országgyűlésin aztán a fideszes Fenyvesi Zoltán vitte a választókerületet.

Fenyvesi körzetében nemrég több botrányról is hallani lehetett: nyilvánosságot kapott a sümegi fideszes polgármester feleségének hamis érettségije, Badacsonytomajon pedig az önkormányzat gyanús pályázati ügyeiben indult nyomozás. Utóbbi miatt még házkutatást is tartottak a községházán és a polgármesternél. A hatóságok egy kétmilliárdos GINOP-pályázat ügyében vizsgálódnak.

Navracsics egyébként tavasszal a Telexnek azt mondta, szerinte már nem tartozik a fideszes fősodorhoz, és ha most kéne döntenie, azt sem tudja, belépne-e a pártba. Ennek ellenére a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, illetve az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa lett, valamint a Pannon Egyetem kuratóriumi elnöki posztját is megkapta.