Nem fogadják el a Kölcseyből elbocsájtott tanárok az MMM által felajánlott pénzeket

Nem fogadják el a Kölcseyből elbocsájtott tanárok az MMM által felajánlott pénzeket

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium Fotó: Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közlményt adtak ki a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból rendkívüli felmondással elbocsájtott tanárok melyben arról írnak, hogy a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom az elbocsájtott tanároknak fejenként egymillió forintot ajánlott fel. Mint írják, köszönik és megtisztelőnek tartják a felajánlást, de személyesen nem kívánják elfogadni. Arra kérik a mozgalmat, hogy az erre szánt összeget megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el.

„Fontosnak tartjuk, hogy a tiltakozási mozgalom mindaddig folytatódhasson, amíg érdemi választ nem kapunk a követeléseinkre, és szeretnénk, ha gimnáziumunk az alapítványon keresztül tovább folytathatná az eddig elkezdett projekteket, s ebben némi segítséget kapna. Meggyőződésünk, hogy a szolidaritás a jelen időszak legfontosabb értéke, ezért igyekszünk mi is tenni” – olvasható a közleményben.