Nem önszántából került mezítláb, alsónadrágban egy közútra – állítja Szabó Bálint

Nem önszántából került mezítláb, alsónadrágban egy közútra – állítja Szabó Bálint

Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselõ Likvid Kontroll Kft. ügyvezetõje a szegedi városháza elõtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én (Fotó: MTI/ Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kezelték pszichiátriai osztályon, és feljelentést fog tenni azok ellen, akik ezt híresztelték – mondta hétfőn egy élő videóban Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő, aki múlt hétfőn eltűnt, másnap pedig előkerült. Saját mostani elbeszélése szerint gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban az M43-as környékén haladt Makó felé egy úton, ahová „nem önszántából került”.

A Fidesz-közeli nyilvánosság kiemelten foglalkozott azzal, hogy múlt hétfőn reggel futni indult a szegedi önkormányzati képviselő, Szabó Bálint, onnan viszont már nem tért haza. A politikus megkerüléséről másnap, kedden adott hírt Szeged város honlapja. A Pestisrácok.hu cikke szerint Szabó eltűnése előtt egy videóban számolt be arról: Botka László, Szeged polgármestere szerinte egy helyi oligarchának játssza át a Cserepes sori piac területét. Olyan vádakat fogalmazott meg, mint hogy „a városban szétlopják a közvagyont és mindenkit eltaposnak, aki ezt meg akarja akadályozni”, de nem jelent meg a múlt hétfő reggelre meghirdetett sajtótájékoztatón.

„Nyolc éve, 2013–ban rám törte az irodám ajtaját egy Vas megyéből ideköltözött ember, akit nem ismertem azelőtt, az elmúlt nyolc évben heti rendszerességgel, összesen legalább 150 »leleplező« sajtótájékoztatón beszélt hazugságokat rólam! Mindig bepereltem és nyertem ellene! Tőlem megtarthatta volna a 151. hazugság tájékoztatóját is. Azt azonban nem tűrhetjük, hogy egy gyógykezelésre szoruló ember Szeged rossz hírét kelti” – reagált a történtekre Botka László.

Szabó Bálint egy héttel az eltűnése után, hétfőn sajtótájékoztatót tartott, eltűnésének okát azonban ekkor sem árulta el – tudósított a Szegeder.hu portál. Mint mondta, egy hete hétfőn hajnali 5 órakor indult el Felső Tisza-parti otthonából Škoda Octavia-jával, hogy lefussa szokásos köreit. Útközben az Etelka sori benzinkúton tankolt. Hogy mi történt ezt követően, nem osztotta meg a sajtóval ma délben tartott sajtótájékoztatóján; családja érdekeire hivatkozott, és arra, hogy még zajlik az ügy.

Annyit ugyanakkor elárult, hogy egy hete este 8-kor gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban az M43-as környékén haladt Makó felé egy úton, ahová „nem önszántából került”. Mint fogalmazott, segítséget kérő integetésére egy szolgálaton kívüli rendőr állt meg.

„A helyszínen azonnal hőtartó fóliába csavartak, melegítő infúziót adtak, ellátták a bal kezemen keletkezett égési sérülést, majd rendőri felügyelet mellett a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói sürgősségi betegellátó ambulanciájára szállítottak hipotermia-diagnózissal” – mondta, majd hozzátette, hogy tiszta volt a tudatállapota, 23 órakor távozott saját felelősségére. A sajtó azt írta róla, hogy zavart volt ekkor, és a pszichiátriára vitték be.

Szabó Bálint arról is beszélt, hogy „Szeged város jelenlegi vezetése – a polgármesterrel az élen – a helyzetet kihasználva embertelen és aljas, napokig tartó lejáratókampányban rágalmazó karaktergyilkosságba kezdett velem szemben”. Szerinte valótlan az a Szeged.hu-n megjelent a hír, hogy pszichiátriára szállították volna.

Kifogásolta Botka László Facebook-posztját is, melyben „gyógykezelésre szoruló ember”-nek nevezte.