Nem szervez Békemenetet március 15-ére a CÖF

Nem szervez Békemenetet március 15-ére a CÖF

Békemenet Budapesten 2022 márciusában (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megköszönjük számos érdeklődésüket és javaslatukat a Békemenet szervezésével kapcsolatban. Ezeket értékelve úgy döntöttünk, hogy március 15- én, nemzeti ünnepünkön nem szervezünk Békemenetet. Célunk az 1848-as forradalom hőseire emlékezni, hálánkat leróni nemzetünk megmaradását szolgáló tetteikért – olvasható a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Facebook-oldalán.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lesz békemenet, Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke az RTL kérdésére elárulta: a Békemenet időpontját a magyarországi és nemzetközi eseményekhez igazodva, szellemi honvédőik javaslatára fogják meghatározni. Mint korábban megírtuk, Bayer Zsolt Novák Katalin lemondása után beszélt arról, hogy erőt kell demonstrálni, „mert a hiénafalka, ezek a teljesen amorális, hazug gazemberek, akik ott üvöltöztek tegnap a Sándor-palotánál meg a csőcselék, az most vérszagot érez, mert azt hiszi, hogy eljött a pillanat.” A 444 szerint aztán a Hír TV Sajtóklub műsorában arra is utalt, hogy ezt március 15-én kellene megtartani.

Március 15-én a Nemzeti Múzeumnál tart majd beszédet Orbán Viktor, aki egy év kihagyás után tér vissza a fővárosba. Az ünnepre egyébként sorba jelentik be a pártok és szervezetek a saját eseményeiket. Karácsony Gergely főpolgármester és négy civil szervezet a Szabad Sajtó útján tartja rendezvényét, „Magyarország szabadságra megy” címmel pedig a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és Tanítanék Mozgalom ünnepel a Szabadság hídon. Magyar Péter az Operaház elé, az Andrássy útra hívta „zászlóbontásra” az embereket, a Mi Hazánk pedig a Pilvax közben tartja megemlékezését.