Nemzeti konzultáció: Újabb témákat jelentett be Kovács Zoltán – Sorosról sem feledkeztek meg

Nemzeti konzultáció: Újabb témákat jelentett be Kovács Zoltán – Sorosról sem feledkeztek meg

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-videóban ismertette a 9. nemzeti konzultáció következő négy kérdésének tartalmát. Összesen 13 kérdés lesz.

Az első téma Soros György örök kötvényei. Soros elképzelése szerint az országoknak olyan örök kötvényeket kellene kibocsátaniuk, amelyek után generációkon keresztül, „gyakorlatilag végtelenségig” fizethetnék egyes országok, illetve azok lakosai a kamatokat. Mindenképpen szeretnék megkérdezni a magyar embereket arról, hogy mit gondolnak erről az előterjesztésről, erről a tervről, „hiszen mindannyiunk jövőjéről van szó” – mondta az államtitkár.

Szeretnék megkérdezni a magyar embereket arról is, hogy miként lehet fellépni az ellenséges felvásárlási szándékokkal szemben. Hiszen – tette hozzá – tőkeerős külföldi vállalkozások és befektetők magyar vállalkozásokat vásárolhatnak fel.

https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/vb.120370174702378/901808003620482/?type=2&theater

A konzultációban szó lesz még az Európai Bíróság azon határozatáról is, mely szerint jogellenes a tranzitzónákban ideiglenesen feltartóztatni azokat, akik az Európai Unióba igyekeznek.

Megkérdezik a magyarokat arról is, hogy továbbra is fenn kell-e tartani a magyar határ szigorú védelmét és őrizetét, mivel nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió biztonságának megőrzéséről is szó van. Kovács Zoltán hangsúlyozta: a koronavírus-járvány nem mulasztotta el a migráció által jelentett veszélyeket, sőt azt látni a Balkánról és az útvonalakról érkező hírek alapján, hogy a kettő egymásba is kapcsolódik. Ezzel összefüggésben szintén szeretnének kérdéseket feltenni.

Szerdán véglegesítették a legújabb, járványügyi vészhelyzettel foglalkozó konzultáció 13 kérdését. Az első négyet ezek közül Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára mutatta be vázlatosan. Ezek arról szólnak majd, hogy a magyarok milyen védelmi intézkedéseket támogatnak a járvány esetleges kiújulása esetén, vagy fenn kell-e tartani a járványügyi készültséget. Kitérnek az idősotthonok védelmére és a védőfelszerelések hazai gyártására is.

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt péntek reggeli Kossuth rádióban elhangzott interjújában jelentette be, hogy a kormány újabb nemzeti konzultációt indít.