NER-közeli üzletember van bejelentve a Korrupcióellenes Munkacsoport alelnökének címére

NER-közeli üzletember van bejelentve a Korrupcióellenes Munkacsoport alelnökének címére

Fotó: Shutterstock

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava értesülése szerint az alakulóülését kedden megtartó Korrupcióellenes Munkacsoport (amely az ugyancsak újonnan létrehozott Integritás Hatóság tanácsadó szervként működik) alelnöke az a Várady Szilvia, aki azonos címre van bejelentve, mint Várady Zoltán Zsolt üzletember.

Várady Zoltán Zsoltról érdemes tudni, hogy volt a Mol vagyonkezelőjének a vezetője, de korábban volt a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB tulajdonolta Solus Capital befektetési igazgatója is. Dolgos pályafutása során emellett működött a kecskeméti fideszes vezetésű önkormányzat vezető vagyonkezelőjeként is.

Korábban egy boszniai nyomozás keretében az ottani ügyészség ki is akarta hallgatni Várady Zoltán Zsolt Hernádi Zsolt Mol-elnök mellett, de a magyar ügyészség ezt a kérést elvetette. Várady Szilviát többször is kereste a Népszava, de nem reagált a megkeresésekre.