Megtartotta alakuló ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport

Megtartotta alakuló ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport

Képünk illusztráció (Fotó: Atstock Productions/Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden megtartotta alakuló ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport, derült ki a hatóság közleményéből. Az Integritás Hatóság mellett dolgozó munkacsoport január második hetében ül majd össze újra.

„A munkacsoport ügyrendjéhez több javaslat érkezett a nem-kormányzati szereplők részéről, ezeknek döntő többségét a testület elfogadta. Így nyilvánosak lesznek a civilek életrajzai, amelyeket a Munkacsoport dedikált weboldalán fog közzé tenni” – közölte a hatóság.

A Korrupcióellenes Munkacsoport nem kormányzati tagjai között van többek között az Átlátszó főszerkesztője, Bodoky Tamás, valamint Essősy Zsombor, Ligeti Miklós és Vincze Orsolya. A nemrég felállt hatóság kapcsán többen úgy vélték, annak teljesen felesleges lesz a tevékenysége, mások viszont azt feltételezik, az ellenzéki tagok személye garancia lehet a korrekt munkára.

A testület maga huszonegy tagú, ebből tízet delegálnak állami szervek, tízet pedig pályázati úton választanak ki nem-kormányzati szereplők közül. A kormány az intézményt uniós kérésre hozta létre, hogy így sikerüljön hozzáférni a régóta visszatartott helyreállítási forrásokhoz.