Nyitrai Zsolt: A miniszterelnök levélben értesíti a nyugdíjasokat, hogy februárban dupla járandóság érkezik

Nyitrai Zsolt: A miniszterelnök levélben értesíti a nyugdíjasokat, hogy februárban dupla járandóság érkezik

Nyitrai Zsolt (Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban Orbán Viktor miniszterelnök levélben keres meg minden magyar nyugdíjast, és tájékoztatja őket arról, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik – közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton az MTI-vel. A politikus telefonon adott nyilatkozatában elmondta: ebben a hónapban a 15 százalékkal megemelt nyugdíj és a 13. havi nyugdíj szintén megemelt összegben jut el az idősekhez.

Mint Nyitrai a távirati irodának fogalmazott: a 13.havi nyugdíjat „a baloldal elvette idős honfitársainktól, az Orbán Viktor vezette polgári kormány visszaadja nekik”. „Mindezek az intézkedések azt mutatják, hogy a magyar nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, az elmúlt időszakban ötször került sor nyugdíjprémium kifizetésére, míg a baloldal idején egyszer sem” – jegyezte meg a kormánypárti politikus hozzátéve, hogy 2010 óta 92 százalékkal emelkedett a nyugdíj; az átlagnyugdíj 2010-ben 97 ezer forint volt, mostanra több mint 208 ezer forint lett.