Orbán és Gyurcsány nem vitázik Magyarral, Magyar nem vitázik Deutsch Tamással

Orbán és Gyurcsány nem vitázik Magyarral, Magyar nem vitázik Deutsch Tamással

Magyar Péter az általa hirdetett Kossuth téri demonstráció után a tömegben 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitára hívta Magyar Péter Orbán Viktor miniszterelnököt és a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, Gyurcsány Ferencet, ám az eddigi reakciók alapján csak az EP-listavezetők – Dobrev Klára és Deutsch Tamás – állnának a frissen politikai pályára lépett jogász rendelkezésére.

„Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni” – üzente a Fidesz EP-listavezetője Facebook-oldalán, utóbbi mondatával persze Magyar Péterre utalva. Magyar Péter kommentben, Deutsch Tamás posztja alatt jelezte, hogy nem fogadja el a Fidesz EP-listavezetőjének ajánlatát. „A drogos, közpénzfaló bohócokat se Budapesten se Brüsszelben nem veszik komolyan. Ezért aztán sem beszélgetni sem vitatkozni nem érdemes velük. Ennyi” – írta Deutsch kedvenc szófordulatát használva Magyar. 

Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke ugyanezen poszt alatt viszont azt jelezte, hogy ő vitázna a Fidesszel. Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője saját közösségi médiaoldalán reagált: azt írta, bár a jelzőket elutasítja, de a vitát fontosnak tartja és elfogadja. A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc már vasárnap jelezte, hogy inkább a feleségét állítaná ki Magyarral szemben. 

Mint ismert, a NER-ből jövő, de azzal szembeforduló politikus a szombati nagy tüntetés után megerősítette az EP-listavezetőséget a Guardiannak adott interjújában, bár hozzátette, hogy győzelme esetén nem venné fel a mandátumát, helyette Magyarországon maradna pártot szervezni.

A tüntetésről készített percről percre tudósításunkat itt, képválogatásunkat itt, Kéri László értékelését pedig itt olvashatja. Magyar Péterrel is készítettünk egy videóinterjút, amelyben többek között arról beszélt, hogy a választások után több politikus is megpattan majd a Fideszből.

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt találja.