Orbán Viktor: A fontos ügyeket nem a főpolgármester dönti el, nehéz is róla ezt elképzelni

Orbán Viktor: A fontos ügyeket nem a főpolgármester dönti el, nehéz is róla ezt elképzelni

BA Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján, 2024. március 22-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fontos Budapest, de a budapestiek számára sincs fontosabb kérdés annál, minthogy el tudja-e érni a magyar baloldal, hogy a pedagógusok és óvodapedagógusok bérének egy részét elvonja Brüsszel  – erről beszélt Orbán Viktor péntek reggel az uniós EU-csúcsról a Kossuth rádiónak.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, Budapestet figyelve 2019 óta azt látja, hogy a főváros is fogságban van, „én se vagyok kezdő balett-táncos ebben a műfajban, mindenkit ismerek, aki valaha balololdali kormányok mögött dolgozott, (...) és ezek most bent ülnek a fővárosban”. „A fontos ügyeket nem a főpolgármester dönti el a városban, nehéz is róla elképzelni ezt”, hanem azok, akik 2010-ben tönkretették az országot.

A kormányfő szerint virágoznia kellene Budapestnek, tisztaságnak kéne lennie, a legmagasabb életszínvonalat, szép, kényelmes életet kellene élnünk a számok alapján, de nem ez van, mert a pénz szétfolyik a főváros kasszájából. Reméli olyan főpolgármestert választanak, aki ennek gátat vet, ki kell tenni a Gyurcsány-féle embereket – jegyezte meg, ám nem mondta a Fidesz jelöltjének, Szentkirályi Alexandrának a nevét. Ha ez nem történik meg, akkor szerinte csődbe juthat Budapest, amihez – úgy látja – már nagyon közel van a főváros.

Arról, hogy a miniszterelnök azt is mondta, „vannak ezek a Való Világot idéző sorozatok, amik izgalomban tartják a közvéleményt”, itt írtunk.