Orbán Viktor és Matolcsy György bejelentésére figyel a piac

Orbán Viktor és Matolcsy György bejelentésére figyel a piac

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) beszél a magyar Európai Üzleti Tanács tagjaival folytatott megbeszélésen a Parlamentben. Mellette Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter (b) és Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár (b3) ül (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hagyományos Gazdasági évnyitó konferenciáján a tervek szerint megszólal Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György, az Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke is – írja a Portfolio. A jelenlegi helyzetben a piacok számára kiemelten fontos az esemény, hiszen a koronavírus-járvány miatt több ország jelentett be komoly gazdasági csomagokat.

A Portfolio emlékeztet, Matolcsy György tavaly ezen a konferencián jelentette be az MNB 330 pontos versenyképességi javaslatcsomagját, illetve erre időzítve készült el a kormány hasonló programja is. Orbán és Matolcsy megszólalása most azért lehet érdekes, mert a gazdaság lassulására készülve egyre több ország jelent be költségvetési élénkítést. A magyar kormány hétfő este bejelentette, hogy több mint 8 milliárd forintot elkülönít a járvány elleni küzdelemre, de emellett elképzelhető gazdaságélénkítés bejelentése is akár már ma.