Orbán Viktor: Készülünk egy „vakcinaigazolással” azoknak, akik már védettek a vírus ellen

Orbán Viktor: Készülünk egy „vakcinaigazolással” azoknak, akik már védettek a vírus ellen

Orbán Viktor az operatív törzs ülése után (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ünnepek előtti utolsó ülését tartotta szerdán az operatív törzs, a tanácskozás után Orbán Viktor egy rövid videóban beszélt arról, hogy „a csata döntő fázisába léptünk”. Három nap múlva ugyanis megérkezik az első adag oltóanyag Magyarországra, ezekből az orvosok, ápolók és a betegek életéért küzdő, intenzív osztályon dolgozók kaphatnak.

Később lesz tömeges oltás is, a miniszterelnök azonban egyelőre nem tudta megmondani ennek időpontját. Ahogyan azt sem, hogy pontosan milyen vakcinával, ez ugyanis az Európai Unió és a magyar hatóságok által lefolytatott engedélyeztetési eljárásoktól függ. – Mindenkivel tárgyalunk: nyugati, keleti, európai, amerikai, orosz, kínai és izraeli engedélyeztetésre váró termékekről is tárgyalunk – fogalmazott a kormányfő.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/1398542563682441/

Orbán Viktor megismételte, hogy a tömeges oltás önkéntes és ingyenes lesz, egyúttal arra kért mindenkit, aki be akarja magát oltatni, hogy regisztráljon az erre létrehozott honlapon.

Megnézték az operatív törzs ülésén a „vakcinaigazolás” digitális verzióját, mert arra készülnek, hogy akik már védettek – átestek korábban a fertőzésen vagy beoltatták magukat – legyen egy igazolványuk. Ez arról szól, hogy ők már védettek és nem fertőznek meg senkit. A miniszterelnök elmondása szerint ez összhangban van az Európai Unió törekvéseivel, hogy egy ilyen digitális útlevelet létrehozzanak. Az első verzióját a Belügyminisztérium már kifejlesztette.

Orbán Viktor a rövid videója végén az embereket arra kérte, hogy tartsák be a szabályokat és az ünnepek alatt is vigyázzanak egymásra. – Ha összefogunk és vigyázunk egymásra, akkor vissza tudjuk szorítani a vírus terjedési sebességét úgy, ahogy egyszer már sikerült. Minden élet számít – zárta bejelentkezését a miniszterelnök.