Orbán Viktor: Mindkét választást megnyertük

Orbán Viktor: Mindkét választást megnyertük

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Köszönetet mondott Magyarország összes állampolgárának Orbán Viktor – ezzel kezdte a Bálnában elmondott beszédét nem sokkal hajnali egy óra előtt. A demokrácia – szavai szerint – jól van, ezzel arra utalt, hogy 57 százalék felett volt a választási részvétel.

A miniszterelnök azt mondta, hogy a mai napon két választását tartottak, mindkettőt megnyerte a Fidesz-KDNP. – Elvesztettünk három megyei jogú várost és megnyertünk négy megyei jogú várost. Ebből is jól jöttünk ki – fogalmazott, a főpolgármester-választásra utalva pedig megjegyezte: „Alexandrának igaza volt.” Kitért arra is, hogy a Fidesz elvesztett egy fővárosi kerületet és visszanyert egyet.

Orbán Viktor szerint az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak. Az EP-választások eredményét egy táviratban küldené Brüsszelbe: migráció: stop, gender: stop, háború: stop, Soros: stop, Brüsszel:stop.

A miniszterelnök szerint a magyar emberek világosan megmondták: akik Brüsszelben a hazájuk ellen dolgoznak, azokat meg fogják büntetni, mindegyiket leszavazták. Úgy fogalmazott, hogy az Úristennek van humorérzéke, hiszen a párizsi olimpia évében számolta fel a Momentumot.

A kormányfő megköszönte aktivistáiknak azt a munkát, amit az elmúlt hetekben véghez vittek, fantasztikus munkát végeztek. Azt üzente a híveiknek, önkénteseiknek, utcai harcosaiknak: „a mai napon legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket és mindegy hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra mindig le fogjuk őket győzni”.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja>>>