Orbán Viktor szerint Putyin nem háborús bűnös

Orbán Viktor szerint Putyin nem háborús bűnös

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem, számomra nem – így válaszolt Orbán Viktor a német Bildnek adott interjújában arra, hogy Vlagyimir Putyin háborús bűnös-e. A magyar miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy jelenleg háború zajlik, háborús bűnökről pedig a háború után lehet beszélni. – Ha tűzszünetet akarunk és tárgyalni, akkor meg kell győzni azokat, akik a konfliktus részei, hogy üljenek le egy asztalhoz. Az nem jó ötlet, ha megkérjük őket, hogy tegyék ezt, majd az mondjuk, hogy letartóztatlak – fejtette ki álláspontját.

Az interjúban Orbán Viktor annak kapcsán, hogy a szombati események után mennyire gyengült meg Putyin, úgy felelt: ha ez megtörténhet, az a gyengeség egyértelmű jele, viszont, ha 24 órán belül megoldódik, akkor az már az erő jele. Arra a felvetésre, hogy ezek szerint Putyint erősnek tartja, a kormányfő azt fejtette ki, hogy Putyin Oroszország elnöke. Ha valaki azt találgatja, hogy esetleg megbukik vagy leváltják, az nem érti szerinte az orosz népet és az orosz hatalmi struktúrákat. – Oroszország másképp működik és működik, mint az európai országok – mondta. Azt pedig természetesnek nevezte, hogy Vlagyimir Putyin 2024-ben is elnök lesz.

 

Címkék: Orbán Viktor, Bild