Pénzért rendelhető pápai áldással dicsekedett Semjén Zsolt

Pénzért rendelhető pápai áldással dicsekedett Semjén Zsolt

A rendelhető születésnapi pápai áldás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke keddi Facebook-posztjában büszkélkedett azzal, hogy hatvanadik születésnapja alkalmából apostoli áldásban részesítette Ferenc pápa. Az oklevélről feltöltött képhez csak annyit írt, hogy „Kedves meglepetés”.

Bár a bejegyzésben Semjén Zsolt nem állította, hogy személyesen Ferenc pápa volt ilyen figyelmes, de a poszt ezt sugallta. Az áldás azonban valójában bárki által megrendelhető egy vatikáni honlapon, jelenleg 18 és 26 euró közötti összegért, plusz postaköltség. Egyházi események (házasság vagy házassági évforduló) mellett olyan világi alkalmakra is vannak itt áldásminták mint a születésnap. Utóbbi eseményre egyik munkatársunk is rendelt egyet néhány hónappal ezelőtt, a szállítással együtt 13 ezer forintot fizetett érte.

A honlapon látható, hogy a Ferenc pápát ábrázoló portré és a mintázat is teljesen megegyezik a Semjén Zsolt által kapottal.

Mint a Magyar Kurír 2019-es cikkében megírta, a pápai áldást az Apostoli Alamizsnahivatal (Elemosineria Apostolica) állítja ki, a Szentszéknek az a hivatala, amely a pápa nevében a szegényeket segítő szeretetet gyakorolja. Az áldással kapcsolatban felmerülő költségek kizárólag az oklevél elkészítésének és postázásának a költségét tartalmazzák, valamint azt a hozzájárulást, amely a pápa karitatív tevékenységének támogatását segíti – tették hozzá, hangsúlyozva, hogy magyar nyelven is kérhető az áldás.