Pintér Sándor indokolás nélkül felmentette az idegenrendészet vezetőjét

Pintér Sándor indokolás nélkül felmentette az idegenrendészet vezetőjét

Pintér Sándor belügyminiszter (jobbra) érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új rendőrségi vezetőket nevezett ki Pintér Sándor belügyminiszter – derült ki a Belügyminisztérium (BM) szombati közleményéből. A tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a belügyminiszter szeptember 30. hatállyal – indokolás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.

– A tárcavezető október elsejei hatállyal Seres József rendőr ezredest bízta meg az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatói beosztásának ellátásával – tették hozzá.

A közlemény szerint a belügyminiszter szeptember 30. hatállyal – szintén indokolás nélkül – visszavonta Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitányának vezetői kinevezését, október elsejei hatállyal megbízta a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatói feladatainak ellátásával. A tárcavezető október elsejei hatállyal Boross Zoltán László rendőr ezredest nevezte ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitányának.