Privát klubot nyitott Tiborcz István cége

Privát klubot nyitott Tiborcz István cége

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Svábhegyen nyitott privát klubot Tiborcz István cége, a BDPST Group. A Botaniq Budai Klub megalapításával az angolszász privát klubok hagyományait, illetve a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét idéznék meg. A központot a korábbi Fonográf Klub helyén nyitották meg. A cég közleményét a Turizmus.com idézte, eszerint a „modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg”. A Botaniq Budai Klubot csak tagságival lehet látogatni, ahhoz pedig étterem mellett wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák és gyerekeknek fenntartott Kids’ Club is tartozik.

A BDPST Group klaszterigazgatója, Peter Knoll szerint nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy a vendéglátás és a társasági élet kimagasló sztenderdjét honosítsák meg, évszázados angolszász minta alapján. Első körben maximum 75-100 fős tagsággal számolnak, a külföldi példákkal összevetve ezt kis létszámú klubnak tekinthetjük. Csak azokat fogják felvenni, akiknek a jelentkezését a titkos felvételi bizottság szavazáson elfogadja.

A Turizmus.com szerint a hasonló klubok a XIX-XX. Században voltak jelen Magyarországon, a második világháborút követően viszont teljesen eltűntek. Az első ilyet gróf Széchenyi István alapította Pesti Casino néven.