Rákay Philip megcsinálja a fideszes Partizánt

Rákay Philip megcsinálja a fideszes Partizánt

Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. volt vezérigazgató-helyettese érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány kötcsei rendezvényére 2015. szeptember 5-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Patrióta néven Youtube-csatornát indít Rákay Philip, péntek este meg is jelenik az első adás – derül ki a Mandiner interjújából.

A beszélgetésben úgy tették fel a kérdést, hogy megszületett a jobboldali Partizán? Rákay Philip pedig így válaszolt rá: „Beszédes nevek. Ők a partizánok, mi pedig a patrióták. Szerintem ez mindent elmond arról, kik vagyunk és miben hiszünk. Lesznek új, talán szokatlan hangvételű interjúk, háttérbeszélgetések és világmagyarázó elemzések is, de rengeteg tervünk van. Jórészt fiatalok alkotják a csapatot, okosak és roppant tehetségesek, s büszkén vállalják az értékrendjüket. Az a cél, hogy a Patrióta Youtube-csatorna szeptemberre jelentős nézettséggel rendelkezzen.”

Az egykori televíziós műsorvezető egyébként az elmúlt hónapokban turbó fokozatba kapcsolt Facebook-oldalán eddig is PATRIÓTA-ként szerepelt. Mint mi is megírtuk több millió forinttal hirdette a bejegyzéseit a fideszes Megafon központ.

Szerinte az elmúlt hónapokban azért lett nagyobb érdeklődés körülötte, mert megjelent a Facebookon, „egy olyan felületen, amelyet hosszú ideje jórészt a balliberálisok hegemóniája határozott meg. Némi önkritikával valljuk be, a jobboldali értelmiség sokáig nem vette eléggé komolyan a közösségi hálót. Ilyen előzményekkel, öt év közéleti hallgatás után indítottam el a Facebook-oldalamat – a Megafon szakmai támogatásával –, s mára, néhány hónap kőkemény munkája után milliós eléréseket produkálunk. A Megafon csapatához időközben kiváló véleményformálók csatlakoztak, s hirtelen megteremtettünk egy új, igen látványos és hatékony jobboldali, patrióta platformot. Naná, hogy erősen elkezdte zavarni mindez a másik oldalt.”

„A Megafon nem állami pénzből, hanem adományokból gazdálkodik. Többek között az enyémből is. Igen, ez a helyzet. Hála Istennek megengedhetem magamnak, hogy nem csupán a napi munkámmal, de pénzzel is támogatom a Megafont. Több olyan barátom is van – kisebb és nagyobb vállalkozók –, akik jobboldaliak, és mecénásként részt vállalnak abból a fontos misszióból, ami arról szól, hogy végre szeretnénk felhangosítani a patrióták hangját a Facebookon” – mondta.

Az interjúban beszélt a vagyonáról is, és hogy alapvetően irigységet akarnak ellene szítani. És hogy ülhetne a vagyonán, de „a lelkiismeretem küldött, s a hazám miatt tértem vissza”.

Címkék: Rákay Philip