Reagált az Antall József Tudásközpont arra, hogy nem kapnak több közpénzt

Reagált az Antall József Tudásközpont arra, hogy nem kapnak több közpénzt

Antall Péter, az Antall József Tudásközpont igazgatója beszél az Antall József Nyári Egyetem a Visegrádi együttműködés megalapításának 25. évfordulója című programján a Magyar Tudományos Akadémia nagytermében 2016. július 4-én. (MTI Fotó: Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Antall József Tudásközpont gazdálkodása a törvényi kritériumoknak megfelelt, de a jó erkölccsel nehezen összeegyeztethető kifizetések történtek –erről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón. Egyúttal bejelentette: „az állam az Antall József Tudásközpontot (AJTK) nem fogja közpénzből támogatni.”

Korábban a Direkt36 cikke nyomán indult vizsgálat korábban a tudásközpont ellen, miután megírták: tíz év alatt több mint négymilliárd forinttal támogatta a kormány az Antall József Tudásközpont nevű alapítványt, amelynek vezetője Antall Péter, a néhai miniszterelnök fia. A pénzből jutott luxusutakra, valamint bruttó 4,6 millió forintos fizetésre is.

Mint a 444 írja, az AJTK már reagált is a bejelentésre. Azt írták: „A 2021. szeptember 29-ei kormányinfón történt bejelentés kapcsán az Antall József Tudásközpont köszönetét fejezi ki a Miniszterelnökség hosszú éveken át történő támogatása iránt, mellyel a központ munkája illetve tevékenysége magas szinten megvalósításra került. A bejelentés értelmében ezúton is igazoltnak tekintjük, hogy a Tudásközpont fennállása során jogszerűen gazdálkodott. Az Antall József Tudásközpont biztosítja partnereit és az érdeklődőket, hogy a 2021-es szakmai programját maradéktalanul megvalósítja. A 2022-es tevékenység áttervezését, valamint az alapítvány átstrukturálását a bejelentés tükrében végrehajtja és a későbbiekben arról tájékoztatást ad.”