Reagált az egyházmegye Hodász atya zaklatással kapcsolatos vallomására

Reagált az egyházmegye Hodász atya zaklatással kapcsolatos vallomására

Az esztergomi bazilika látképe (Fotó: Bejó Gábor/Pixabay/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon komoly személy vallomással állt elő Hodász András atya a Szemlélek blogon annak kapcsán, hogy egy pap általi zaklatásáról beszámoló Pető Attilát bűnösnek találta a bíróság többrendbeli zaklatás miatt. Hodász ugyanis azt írta, hogy gyerekkorában őt is zaklatta egy pap. A megrázó történet néhány hónapja egy baráti beszélgetésen került a felszínre, amelyen Hodász atya is részt vett és annak témája a szexuális zaklatás irányába terelődött. Ebből vita bontakozott ki, majd mint fogalmazott „egy ponton bennem elszakadt valami”. A magyarázat pedig abban keresendő, hogy a szexuális zaklatás ügyében ő maga is érintett.

A Magyar Nemzet néven megjelenő kormánylap az esettel kapcsolatban megkereste az Esztergom–budapesti Főegyházmegye sajtóosztályát, ahol Zsuffa Tünde sajtószóvivő azt írta a lapnak: Hodász András atya az eset kapcsán semmiféle bejelentést nem tett a főegyházmegye felé, így ők is a sajtóból értesültek a plébános bejegyzéséről. „Ez azért is különös, mivel Hodász András a betegszabadsága óta is kapcsolatban áll a főegyházmegye munkatársaival” – jegyezte meg a szóvivő.