Rekordközeli adat: 301 új fertőzöttet találtak, elhunyt egy idős beteg

Rekordközeli adat: 301 új fertőzöttet találtak, elhunyt egy idős beteg

Koronavírus-térkép 2020. szeptember 3-án (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

301 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6923 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a kormányzati portál csütörtök reggeli jelentéséből. Ez eddig a második legmagasabb napi adat a szerdai rekord új esetszám – 365 fő – után.

Egy idős beteg elhunyt, így a hazai halálos áldozatok száma 620 főre emelkedett. 3930-an már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma pedig 2373 fő. Ez utóbbi jelentős növekedést jelent, miután szerdán még 2100 fő volt az aktív fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek 44, az elhunytak 60 és a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Jelenleg 100 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

A legtöbb beteget Budapesten találták, egy nap alatt 116 főt, Pest megyében volt a második legtöbb új eset, 42 fő. Ezen kívül Heves megyében regisztráltak még 21 új koronavírusost, a többi megyében kisebb volt az esetszám. Zala és Békés megyében nem találtak új fertőzöttet. 

Mint a portál figyelmeztet, Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, ezért a vírus behurcolásának megfékezése érdekében ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését – olvasható még a hivatalos kormányzati honlapon.

A Magyar Hang korábban írt arról, hogy a múlt heti adatok szerint nőtt a szennyvízben a koronavírus-koncentrációja több magyar városban is, vagyis ez az esetszámok növekedését vetítette előre.