Rendőrök járőröznek a Normafánál

Rendőrök járőröznek a Normafánál

Kijárási korlátozás koronavírus idején – rendőrök járőröznek a Normafánál (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Normafa volt az egyik olyan helyszín, amelyet az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján külön kiemeltek, mint ahol a kijárási korlátozás ellenére is fiatalok csoportosulnak. Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa úgy fogalmazott, hogy ez is egy „csoportképző hely”.

A délelőtti beszámoló után néhány órával az állam hírügynökség arról közölt fotókat, ahogy a Normafánál rendőrök járőröznek. Az egyik képen egyébként látszik is, hogy azért vannak emberek a környéken.

A jelenleg is érvényben lévő kijárási korlátozás értelmében az emberek otthonaikat csak munkavégzés vagy alapos ok miatt hagyhatják el, bár ez utóbbiak köre igen széles. Még a fodrász és a manikűrös is benne van.

A sétát és a szabadtéri sportolást is engedi a rendelet, igaz lehetőleg úgy, hogy azt egyedül vagy az egy háztartásban élőkkel tegyék az emberek. Azt kifejezetten kérte az operatív törzs, hogy a fiatalok ne gyülekezzenek szabadtéren se.

Kijárási korlátozás koronavírus idején – rendőrök járőröznek a Normafánál (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)