Rendőröket próbált leszorítani az útról egy embercsempész – videóval

Rendőröket próbált leszorítani az útról egy embercsempész – videóval

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt nyomoz egy magát georgiai és lengyel kettős állampolgárnak valló férfi ellen – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak elküldött közleményéből.

A megalapozott gyanú szerint 2023. május 3-án reggel a külföldi férfi egy cseh honosságú személygépkocsival úgy közlekedett Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében Tornyosnémeti irányába az M30-as autópályán, hogy az autóban hat személyt – közülük kettőt a csomagtartóban – szállított. A rendőrök meg akarták állítani a járművet, de annak sofőrje a jelzés ellenére nem állt meg, hanem gyorsítva próbált meg menekülni a rendőrök elől, akikhez időközben megerősítő erőként 2 másik rendőrautó is csatlakozott.

A rendőrök az autópályán megkülönböztető fény- és hangjelzés alkalmazásával követték az autót, mely során az elkövető néhol 180 km/h sebességgel haladva több alkalommal, szándékosan olyan kormánymozdulatokat tett, hogy a rendőrök az ütközés elkerülése érdekében hirtelen irányváltásra és fékezésre kényszerültek. A férfi 25 kilométeren keresztül tartó menekülése során lehajtott az autópályáról és több településen áthaladva végül egy jobbra ívelő kanyarban eltúlzott sebessége miatt elveszítette uralmát a gépkocsi felett, lesodródott az úttestről, és az ott lévő autóbuszmegálló beton talapzatának ütközött.

Azzal, hogy a férfi szándékosan közvetlen veszélynek tette ki a rendőrök és utasainak életét, testi épségét, valamint fenyegetéssel akadályozta a rendőri intézkedést, hivatalos személy elleni és közlekedési bűncselekményt is elkövetett. A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 30 éves férfit, majd indítványozta letartóztatása elrendelését, amelyről a Debreceni Járásbíróság pénteken dönt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette miatt külön eljárást folytat.

Az üldözésről a térfigyelő kamerák által rögzített videó itt érhető el: