RTL: Több száz dolgozót küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból

RTL: Több száz dolgozót küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból

Az SK On Hungary iváncsai akkumulátorgyárához vezető magánút (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A munkások és szakszervezetek szerint több száz dolgozót küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból pénteken – értesült az RTL Híradó. Bár a helyszínen a gyártósorok még nem működnek, de a tesztüzem már zajlik. Az egyik érintett dolgozó, akit munkaerőkölcsönző cégen keresztül foglalkoztattak a gyárban, azt írta a csatornának: „Délután kettőkor jött a műszakvezetőnk. Kiabált, hogy jöjjön mindenki ide, mert baj van”. Vagyis elmondása szerint ekkor mondták meg nekik, hogy ki vannak rúgva.

A Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti szövetségének elnöke, Székely Tamás szerint másfél hete tárgyaltak a céggel a bérekről, és nem tudtak megállapodni, de azt megígérték nekik, hogy a saját dolgozóikat nem bocsájtják el. Információik szerint jelenleg kizárólag kölcsönzött munkavállalóról van szó, több mint ezer főről tudnak.

Bod Péter Ákos közgazdász, volt miniszter azt nyilatkozta a csatornának, a kirúgások mögött az állhat, hogy a korábbi tervekhez képest sokkal kevesebb elektromos autót adnak el Európában.

Az RTL kereste a gyárat, de kérdéseikre a híradó adásáig nem kaptak választ. 

Címkék: Iváncsa, akkugyár