Solymári férfi terítette az amfetamint és a kokaint

Solymári férfi terítette az amfetamint és a kokaint

A lefoglalt kábítószer (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Pest megyei ügyvéd házaspár amfetamint és kokaint szerzett be nagy tételben, amit továbbértékesítésre adott el egy solymári férfinak – írja a Police.hu. A házaspártól két gépkocsit, értékes karórákat és készpénzt foglaltak le. A jelentős mennyiségű drog a továbbértékesítő lakásán tartott kutatás során került elő, ahol bruttó két kilogramm amfetamint és bruttó fél kilogramm kokaint találtak a budapesti rendőrök.

A kábítószerek feketepiaci összértéke elérheti a húszmillió forintot. Itt is lefoglaltak egy autót, különböző valutanemekben összesen több mint 17 millió forintnyi készpénzt, valamint a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható eszközöket.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 35 éves férfit és feleségét, valamint a 42 éves férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett gyanújával vették őrzetbe, és kezdeményezték letartóztatásukat. Vallomást egyik gyanúsított sem tett.

A házaspár és a solymári férfi akkor került a rendőrség látókörébe, amikor 2021 szeptemberében elfogtak egy férfit, akinek kocsijában mintegy 900 ezer forint értékű amfetamint és 400 ezer forint értékű kokaint találtak. A gyanúsított azóta is bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az elfogásról videó is készült: