Stumpf András: Nincsenek címlaplány-álmaim

Stumpf András: Nincsenek címlaplány-álmaim

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem cél, hogy én legyek a címlapon, hogy belőlem legyen hír, nincsenek címlaplány-álmaim – mondta Kompország című műsorunkban Stumpf András újságíró annak kapcsán, hogy napokig róla szóltak a hírek, amikor Novák Katalin köztársasági elnök miatta nem adott interjút a Válasz Online-nak. Hozzátette, az ügy volt a fontos, az, hogy szabad-e engednie egy újságnak, hogy beleszóljanak abba, ki készítsen a köztársasági elnökkel interjút. Erre az ő válaszuk, az, hogy nem. A Válasz Online cikkében egyébként nem is közölte, hogy ő volt a nem kívánatos személy, de az erre vonatkozó konkrét kérdésre nem volt értelme titkolózni. Arról, hogy melyik megnyilvánulása miatt haragudott meg rá az államfő, azt mondta: a Novák még tárca nélküli miniszterként egy videóban azt fejtegette, a nők ne higgyék azt, hogy folyamatosan versenyeznünk kell, és annyit kell keresniük, mint a férfiaknak. Ezt a kijelentését bírálta egy műsorban. Szerinte egy miniszternek nem az a feladata, hogy életvezetési tanácsokat adjon, ő nem egy life coach, hanem egy miniszter. Neki az a dolga, hogy legyen elég férőhely a bölcsődékben, meg az óvodákban.

Beszélt arról is, hogy 2017-ben miért ment vissza a Mandinertől a Heti Válaszhoz. – Amikor megtudtam, hogy jönnek Habony emberei, felmondtam. A Heti Válasznál azt ígérték, Simicska nem szól bele a tartalomba, nem kell a Jobbik szekerét tolni. És így is volt. Én nem csinálok propagandát, hiába fizet jól – fejtette ki.

A konzervatív, polgári gondolkodás kapcsán kijelentette azt is, szerinte az elmúlt években az ő értékrendje csak keveset változott, a fontos kérdésekben ugyanazt gondolja, mint húsz éve. Ezzel szemben az Orbán-kormány értékválasztása tele van 180 fokos fordulattal, elég csak a kezdeti oroszellenességet a mai oroszbarátsággal összehasonlítani.

Szerinte az interjúkészítés során a legfontosabb a megfelelő felkészülés. – Ha az ember szinte mindent elolvas az interjúalanyáról, és a különböző kijelentései, cselekedetei között ellentmondást talál, akkor azzal szembesítenie kell. Ez nem kötözködés, hiszen a kérdés az interjúalanyról szól. Ha azonban a riporter egója felülemelkedik, a kérdezés öncélúvá válik, akkor rossz interjú készül. Saját bevallása szerint két ilyet készített élete során, az egyiket Presser Gáborral, a másikat Földes László Hobóval. Előbbitől később elnézést is kért.