Szabó Tímea: Miniszterelnök úr, ön alkalmatlan, gonosz és életveszélyes

Szabó Tímea: Miniszterelnök úr, ön alkalmatlan, gonosz és életveszélyes

Szabó Tímea, az Párbeszéd frakcióvezetője, a párt társelnöke napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. Jobbra Mellár Tamás, a Párbeszéd frakciójának tagja. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Miniszterelnök úr, ön alkalmatlan, gonosz és életveszélyes! Ideje távozni – ezzel kezdte Orbán Viktornak szóló Facebook-bejegyzését Szabó Tímea. A Párbeszéd társelnöke elsőként a koronavírus miatt elhunytak számát hozta fel, hiszen az elmúlt három napban mindig tragikus rekordok dőltek meg. Vasárnap reggel már 156 áldozatról írt a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal.

Szabó Tímea idézte a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elhangzottakat, miszerint „a kórházakban nem lát biztató jeleket”, ez pedig az ellenzéki politikus szerint azért van, mert a kormányfő az elmúlt 10 évben „kínpadra küldte az egészségügyet”. – Három munkahelyen dolgozni kényszerülő cselédekké silányította a kórházi dolgozókat, és egy 10 parancsolattal hadonászó bohócot nevezett ki a betegellátás élére – írta.

Később kitért az uniós költségvetés vétójára és arra, hogy eközben Magyarország 2,5 milliárd eurónyi hitelt vett fel a pénzpiacokról. – Külön pikáns egyébként, hogy a kieső ingyen uniós pénzt egy külföldről felvett devizahitellel akarja kiváltani úgy, hogy minden magyar állampolgárra 400 ezer forint adósságot ver – értékelte Szabó Tímea. Egyúttal felidézte, hogy a 2010-es kormányváltás idejéről emlékezni lehet még az IMF ellen vívott „szabadságharcra”, ahol a kormányfő „gyakorlatilag hazaárulásnak minősített minden külföldről felvett állami devizahitelt”. – Akkor ön most a saját definíciója szerint hazaáruló lett, miniszterelnök úr? Szerintem igen – fűzte hozzá.