Szeptember végén rendezik Budapesten az európai Szuperkupát

Szeptember végén rendezik Budapesten az európai Szuperkupát

A Puskás Aréna 2019. november 18-án. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Múlt héten lehetett hallani róla először, hogy Porto helyett Budapesten rendeznék az európai Szuperkupát – vagyis a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győzteseinek mérkőzését. A Reuters immár a várható dátumról is beszámolt, mint írták, a tervek szerint szeptember 24-én tartják a meccset a Puskás Arénában.

A Reuters információi szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán határozhat a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett európai kupák lebonyolításáról is. Az elképzelések szerint a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutott csapatok egy mini tornán döntenék el a kupa sorsát, a 11 napos eseményre Lisszabonban kerülne sor augusztus 12. és 23. között. Eredetileg Isztambul kapta meg a döntőt, a járvány hatására azonban a portugál fővárosnak jutott a rendezvény, a török nagyváros a jövőre esedékes döntővel vigasztalódhat.

Négy csapat, a Paris Saint-Germain, az Atalanta, az Atlético Madrid és az RB Leipzig már a koronavírus-járvány előtti lezárások előtt biztosította helyét a nyolc között, a további négy helyért azonban még le kell játszani a visszavágó mérkőzéseket, ezek részleteiről egyelőre nincs információ.

A lisszabonihoz hasonló forgatókönyv szerint tartják a második számú kupasorozat, az Európa-liga döntőjét is. Ennek négy német város, Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen és Köln ad majd otthont. A női Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét Spanyolországban, azon belül Bilbaóban és San Sebastiánban rendezhetik meg.

A hagyományos európai idénynyitót, a Szuperkupa döntőt pedig a két nyolcas döntőt követően egy hónappal, szeptember 24-én, Budapesten rendeznék.