Szerdától újra teljes vonalon jár a szentendrei HÉV, csütörtökön nyílnak a rakpartok

Szerdától újra teljes vonalon jár a szentendrei HÉV, csütörtökön nyílnak a rakpartok

Víz alatt a pesti alsó rakpart egy része (Fotó: Magyar Hang/Makrai Sonja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdától már teljes vonalon közlekedik a szentendrei (H5-ös) HÉV, és csütörtökön feloldják a korlátozást a rakpartokon is – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ.

Szerdán üzemkezdettől a szentendrei HÉV újra a Batthyány térig jár, a Szentendre felől HÉV-vel érkező utasok szerda hajnaltól már közvetlenül átszállhatnak a 2-es metróra – írja az MTI. A Margit hídnál, a budai alsó rakpart mellett haladó kerékpárutat is megnyitják, és a szükséges takarítási munkákat követően csütörtökön megnyitják a budai és a pesti alsó rakpartot. A 2-es villamosvonal egyik szakaszán még szivattyúzzák a vizet, de a szakemberek arra készülnek, hogy ideális esetben pénteken vagy szombaton itt is teljes vonalon járhatnak majd a villamosok. Az árvíz miatti lezárások aktuális helyzetéről a bkk.hu/arviz oldalon lehet tájékozódni.

Címkék: HÉV, árvíz, rakpart