Szijjártó: Két betli pár nap alatt, ez szánalmas

Szijjártó: Két betli pár nap alatt, ez szánalmas

Szijjártó Péter Brüsszelben 2021. március 22-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lát abban semmi rendkívülit Szijjártó Péter, hogy a magyar köztévé egy osztrák újságíró kapcsán úgy fogalmazott, „kérdésekkel provokált”. A külügyminiszter a Facebook-oldalán reagált a nagy felzúdulást keltő ügyre, szóba hozva Petry Zsolt Herthától való elküldését is.

Az M1 szerda este számolt be arról, hogy egy osztrák újságíró kérdéseket tett fel a Fidesz EP-delegációjának a budapesti Orbán-Salvini-Morawiecki-találkozóról. Az újságíró arra volt kíváncsi, miért nem kapott meghívót senki a francia Nemzeti Tömörülés vagy az osztrák Szabadságpárt tagjai közül. „Csak amatőr újságírók kérdeznek olyat, hogy miért nincs ott valaki, akinek a jelenlétéről soha nem is volt szó” – fogalmaztak a köztévé híradójában.

Szijjártó Péter ennek kapcsán szóba hozta, hogy bezzeg a Herthától elküldték Petry Zsoltot, miután ellenvéleményt fogalmazott meg Gulácsi Péterrel szemben, migrációügyben és a meleg párok által alkotott családról kifejtve a véleményét. Petryt ezek után elküldték a Herthától, éppúgy amúgy, ahogy a Gulácsi mellett kiálló Hrutka Jánostól megvált a Spíler TV.

„Látom, hallom, nagy a felbuzdulás Ausztriában, mert a Magyar Televízió híradója kritizálni mert egy osztrák újságírót. Lassan-lassan csak lebukik a nagy sajtó- és véleménynyilvánításos képmutatás: a focista nyugodtan nyilatkozzon, ha szerinte a család az család, de ki van rúgva, ha a liberális mainstreammel szemben foglal állást családról és migrációról. A liberális újságíró pedig nyugodtan terjeszthet álhíreket egy országról, hiszen sajtószabadság van, de ha egy másik újságíró kritizálni meri (magyarul ő is elmondja a véleményét), akkor az támadás a sajtószabadság ellen. Hát, kedves Barátaim, két betli pár nap alatt, ez szánalmas.… (Egyébként néhány perccel a biskeki felszállás előtt felhívott osztrák kollégám és barátom, és mindezt neki is elmondtam)” – fogalmazott Facebook-oldalán a külügyminiszter.