Szijjártóval reklámozza a Szputnyikot az orosz külügy

Szijjártóval reklámozza a Szputnyikot az orosz külügy

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megkapta az orosz vakcina első dózisát 2021. március 19-én (Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz külügyi tárca a Twitter-oldalán számolt be arról, hogy Szijjártó Pétert, vagyis a magyar külügyminiszter a Szputnyik V vakcinával oltották be a koronavírus ellen. Az Index szúrta ki a bejegyzést, ahogyan azt is, hogy ezután jelentkezett egy cikkel a Kreml-közeli Russia Today honlapja is, amely emlékeztet, hogy az európai országok közül elsőként Magyarországon engedélyezték a Szputnyik V használatát.

A külügyminiszter március elején mondta ki, hogy minden olyan oltóanyagot elfogad, amit magyar szakértők engedélyeztek, de neki az orosz a legszimpatikusabb. Majd a napokban meg is kapta a vakcinát.

Egyből beszámolt arról is, hogy a keleti vakcinák szállítása folyamatos, már véglegesítették Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter kollégájával a márciusi Szputnyik-szállításokat. 680 ezer adag érkezik a következő két hétben: jövő hét elején és az azt követő héten 250-250 ezer első oltás valamint a jövő hét közepén a korábban beadott 180 ezer oltás második adagja.