Pellegrini: Fico mindenre emlékszik a támadásból

Pellegrini: Fico mindenre emlékszik a támadásból

Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Peter Pellegrini szlovák államfő szerint Robert Fico emlékszik a szerdai merényletre – írja a Ta3-ra hivatkozva  az Új Szó. Pellegrini csütörtökön látogatta meg a miniszterelnököt a besztercebányai kórházban.

Elmondása szerint Fico meglepődött, hogy milyen gyorsan történtek a dolgok, ahogy azon is, a merénylet egyáltalán megtörténhetett. Az elnök szerint Fico a Besztercebányára történő átszállítás idején végig magánál volt és mindent érzékelt, ami körülötte történt. Emlékszik rá hogyan kapott elsősegélyt, ahogy arra is, hogy helikopterrel Besztercebányára vitték, és hogy az ottani sürgősségi osztályon vizsgálják. Csak arra nem emlékszik, amikor altatás alatt állt. A csütörtöki tájékoztatás szerint Fico magánál van, de állapota továbbra is súlyos.