Orbán már elállt volna a 444 elleni sajtópertől, de elkésett

Orbán már elállt volna a 444 elleni sajtópertől, de elkésett

Orbán Viktor 2023. szeptember 26-án (Forrás: a 444 videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyakorlatilag percek alatt befejeződött a 444.hu portál elleni, Orbán Viktor által indított sajtóper pénteken, a Fővárosi Törvényszéken, a kormányfő visszavonta a hírportál elleni keresetét – írja a Média1.

A keresetben helyreigazításra próbálta volna rákényszeríteni a lapot, amiért – sok más portálhoz hasonlóan – közölte a Spar vezérigazgatójának, Hans Reischnek a Lebensmittel Zeitungban megjelent, Orbán oligarcháival kapcsolatos szavait. A miniszterelnök szerint hazugságokat állított a Spar vezérigazgatója és a szavait szemléző 444 is. A Spar vezérigazgatója azt mondta, Orbán oligarchái miatt menekítenek ki vagyont Magyarországról. Orbán Viktor csütörtökön közölte, hogy eláll a keresetétől. A per megszüntetéséhez az alperes, a 444 csak úgy járult hozzá, ha Orbán kifizeti a jogi eljárással összefüggésben eddig felmerült költségét, csaknem 300 ezer forintot. 

Lapunk is hírt adott arról, hogy Orbán az elmúlt napokban zsinórban bukta el a Spar vezérigazgatójának szavaival kapcsolatban indított sajtópereket: pert vesztett kétszer az RTL.hu ellen, elbukta az Economx és az Index elleni perét, a Magyar Narancs ellen is vesztett, elvesztette továbbá a Pécsi Stop elleni pert is elsőfokon. Pert nyert viszont a Klubrádió ellen, mely azonban az ítéletet megfellebbezi.