Trump azt mondta, bombázta volna Moszkvát

Trump azt mondta, bombázta volna Moszkvát

Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében pere újabb tárgyalási napján, 2024. május 28-án. (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Andrew Kelly)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump egy adománygyűjtő rendezvényen arról beszélt, hogy bombázta volna Moszkvát válaszul Oroszország Ukrajna elleni inváziójára, és megtámadta volna Pekinget, ha Kína lerohanja Tajvant – írta a Washington Post. A lap megjegyzi, hogy a volt elnök kijelentésein több adományozó is meglepődött. Trump ugyanakkor a napokban a Timcastnek adott interjújában arról beszélt, hogy nem akar háborúkat. „Úgy gondolom, hogy ez olyan szörnyű, olyan szükségtelen, és olyan költséges az életek és a pénz szempontjából – ebben a sorrendben –, és tönkreteszi ezeket az országokat” – fogalmazott akkor, és hozzátette: ha ő lett volna az elnök, akkor soha nem történt volna meg az ukrajnai háború és az október 7-i támadás Izrael ellen sem.

A közelmúltban olyan hírek jelentek meg, hogy ha Trump megnyeri a novemberi amerikai elnökválasztást, kezdeményezni fogja, hogy a NATO-tagok a GDP-jük 3 százalékát költsék védelemre a jelenlegi 2 százalék helyett. Trump még februárban egy kampányrendezvényen azzal fenyegette meg szövetségeseit: „ösztönözni fogja Oroszországot”, hogy támadja meg őket, hogy növeljék hozzájárulásukat a NATO kollektív biztonságához.