Hatszor kapnak ingyenes propagandaújságot a kistelepülések lakói

Hatszor kapnak ingyenes propagandaújságot a kistelepülések lakói

A megyei lap „extra” száma (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olvasóink jelzése alapján épp a választási kampány hajrájában tart vélhetően százmilliókba kerülő akciót a Medaworks: hat alkalommal az ország összes, 5 ezer főnél kevesebb lakosságszámú településének minden háztartásába bedobják a megyei napilap „Extra” számát. Hogy a Pest megyeiek se maradjanak ki a jóból (ebben a megyében ugyanis nincs megyei napilapja a kormánypárti médiaholdingnak), ott a Magyar Nemzetnek nevezett újság kerül a postaládába. Az akció információnk szerint azt jelenti, hogy egyes napilapokat akár tízszer annyi példányban nyomtatnak ki, mint korábban. Az „akció” javában tart, most kézbesítik ki a negyedik lapszámot.

A Tolnai Népújságban például a következő szavakkal vezették fel az akciót: „Önök a vármegyei napilap különkiadását, a Tolnai Népújság Extrát tartják a kezükben. (…) Ezzel a kiadványunkkal az a célunk, hogy vármegyénk minél több lakója megismerje lapunkat, rendszeres olvasónkká váljon, mert a helyi hírekről, eseményekről a mi oldalainkon, a nyomtatott és az online kiadásainkban tájékozódhatnak a legsokoldalúbban.” Azt is leírták ebben az első ajándékban, hogy a következő két hétben összesen hat számot juttatnak el a megye ötezer fő alatti településeinek minden háztartásába.

A szerkesztőségünkbe eljutott számból – csakis a sokoldalú tájékoztatás jegyében – kiderült, hogy a közelgő választás tétje a béke fenntartása, megrongálták a paksi fideszes képviselőjelölt egy darab plakátját, baloldalra gurultak a dollárok és rettegni kell az atomfegyvertől. Összesen másfél oldalban hirdették az Origót (és további egy oldalban a Mediaworks egyéb nyomtatott termékeit), valamint egyész oldalas interjút közöltek Lázár Jánossal. Az ingyenes olvasnivaló mellett nyereményjátékot is hirdettek. Aki az akció alatt regisztrál a probaolvasas.hu-n, az csábító díjakat vihet haza: az országos összevont fődíj egyikét, egy fűnyíró traktort az összesen ötből, de megyénként kisorsolnak egy nagyképernyős tévét, egy benzines fűnyírót, három nagynyomású mosót és öt flexet is. A szokatlan kezdeményezés kapcsán kérdéseket küldtünk a Mediaworksnak, de nem válaszoltak megkeresésünkre.