Sztrájk: egy hétre leállhat az Audi

Sztrájk: egy hétre leállhat az Audi

Az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hetes sztrájkot hirdetett az Audi Hungária egész területére az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ), miután az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította az eddigi tárgyalásokat – az állami hírügynökség tudósítása szerint ezt a szakszervezet elnöke közölte Győrben. A munkabeszüntetést csütörtök reggel hat órától január 31-én hat óráig hirdették meg.

Németh Sándor azt mondta, hogy a 168 óra alatt bárki csatlakozhat a gyár területén a sztrájkhoz, a tárgyaló delegáció pedig közben folytatja a megbeszéléseket. Amennyiben elfogadható ajánlatot kapnak a munkáltatótól, a tiltakozást beszüntetik.

Múlt pénteken az Audinál már tartottak kétórás figyelmeztető sztrájkot, mert szeptember óta nem sikerült megállapodni a 2019-es bérekről.