Tapolcai baleset: az életben maradt lány szüleivel azt közölték, hogy gyermekük életét vesztette

Tapolcai baleset: az életben maradt lány szüleivel azt közölték, hogy gyermekük életét vesztette

Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. (MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyos tévedés történt a tapolcai baleset kapcsán, a rendőrök az életben lévő lány szüleivel közölték először, hogy gyermekük halott – számolt be róla a Sümegi Szó. Tapolca és Kisapáti között történt autóbaleset január 1-jén, a hiba az azonosításkor történt. Az autóban öten ültek, köztük két lány, Gy. Dóra és Sz. Melani. A hatóságok először Sz. szüleit keresték meg azzal, hogy gyermekük nem élte túl a balesetet, miközben Gy. Dóra volt az áldozat. Hétfőn késő este jelentek meg a nyomozók Sz. Melani szüleinél, hogy tájékoztassák őket, a lányuk életben van. A csabrendeki fiatalt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik.

A szóban forgó autó egy vonattal ütközött a 7345-ös számú úton. A kocsi utasai közül négyen életüket vesztették, az ötödik fiatal lányt pedig mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

Dobó Zoltán tapolcai polgármester felajánlotta az önkormányzat segítségét az áldozatok családtagjainak. A balesetben sümegi és csabrendeki fiatalok haltak meg. Két fiatal röplabdázó is volt az elhunytak között, egyikük Sümegi Norbert, másikuk Iván Gergő. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, milyen sebességgel haladt az autó, illetve a sofőr fogyasztott-e alkoholt.