Teljes győzelmet aratott Jakab Péter, az elnökségbe is a támogatói kerültek

Teljes győzelmet aratott Jakab Péter, az elnökségbe is a támogatói kerültek

A Jobbik küldöttgyűlésének résztvevői 2022. május 7-én (Fotó: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik tisztújítással egybekötött XXIV. kongresszusának döntése alapján felállt a párt új elnöksége, melynek mandátuma két évre szól. A nevek alapján kijelenthető, Jakab Péter pártelnök teljes győzelmet aratott. 

Az már kora délután kiderült, hogy Jakab Pétert újraválasztották elnöknek, Stummer János győzte le (a kortesbeszédet itt olvashatja). 

A párt esti közleménye szerint Potocskáné Kőrösi Anita a szavazatok 88 százalékával elnökhelyettes lett (őt Jakab Péter kérte fel).

Az országos választmány elnöke: Szabó Gábor a szavazatok 90,67 százalékával Alelnökök: Ander Balázs, a szavazatok 87,3 százalékával, Z. Kárpát Dániel, a szavazatok 63,5 százalékával, Lukács László György, a szavazatok 57,2 százalékával, Dudás Róbert a szavazatok 55 százalékával, Kvárik Anita, a szavazatok 50,4 százalékával és Magyar Zoltán, a szavazatok 49,6 százalékával. A hat alelnöki tisztségért 13-an indultak. Szilágyi György időközben visszavonta a jelöltségét. A küldöttek szavazása előtt valamennyi jelölt programbeszédet tartott, majd a személyekről titkos szavazáson döntöttek – írta a párt.

Ander, Z. Kárpát, Lukács  és Dudás eddig is alelnök volt, a legutóbbi tisztújításon Jakab Péter jelezte, hogy velük akar együtt dolgozni. Kvárik Anita az Alfahír újságírója volt korábban.

A Jobbik zárt ajtók mögött tartotta a rendezvényét, a sajtónak még azt sem árulták el, hol zajlott az esemény. Habár ez nem hangzott el, a titkolózásnak köze lehetett a napokban kirobbant botrányhoz. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a kormányhoz közel álló Bors hozta nyilvánosságra az esetet: nemi erőszakot kísérelt meg a Jobbik egyik politikusa, korábbi polgármestere egy ököritófülpösi összejövetelen. Az áldozat az egyik alelnök, Szilágyi György élettársa. A decemberi eset miatt kedden az érintett feljelentést tett és nemrég a Jobbik belső etikai bizottsághoz is fordult, ahol megindult az eljárás. Az erőszakkal hírbe hozott politikus egyébként tagad és feljelentést tesz. Szilágyi György visszalépése is a nemi erőszak kísérletével függ össze, azt állította, hogy a Jobbik elnöksége nem foglalkozott a kérdéssel, pedig hosszú ideje tudtak róla.