Jakab Péter maradt a Jobbik elnöke

Jakab Péter maradt a Jobbik elnöke

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Jakab Pétert választotta meg a Jobbik kongresszusa szombaton a párt elnökévé (kortesbeszédéről itt olvashat). 

A Jobbik rendezvénye nem volt nyilvános, a párt mindössze egy sajtóközleményt küldött. Ebben arról tájékoztattak, hogy Jakab Pétert a küldöttek 71,4 százalékával választották újra vezetővé. Kihívója, Stummer János a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg. A kongresszuson 245 küldött élt szavazati jogával, közülük 243-an adtak le érvényes szavazatot, két szavazat pedig érvénytelenül került az urnákba.

A párt tisztújító kongresszusa az alelnökök megválasztásával folytatódott, melynek eredményét kora este közölték. Az eredmény Jakab Péter támogatóinak győzelmét hozta ott is.

A Jobbik zárt ajtók mögött tartja a rendezvényét, a sajtónak még azt sem árulták el, hol zajlik az esemény. Habár ez nem hangzott el, a titkolózásnak köze lehetett a napokban kirobbant botrányhoz. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a kormányhoz közel álló Bors hozta nyilvánosságra az esetet: nemi erőszakot kísérelt meg a Jobbik egyik politikusa, korábbi polgármestere egy ököritófülpösi összejövetelen. Az áldozat az egyik alelnök, Szilágyi György élettársa. A decemberi eset miatt kedden az érintett feljelentést tett és nemrég a Jobbik belső etikai bizottsághoz is fordult, ahol megindult az eljárás. Az erőszakkal hírbe hozott politikus egyébként tagad és feljelentést tesz.