Tényfeltáró vizsgálat indult az aszódi kettős gyilkosság ügyében

Tényfeltáró vizsgálat indult az aszódi kettős gyilkosság ügyében

Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány az Aszódon múlt héten elkövetett kettős gyilkosság ügyében, írja az MTI. A gyanú szerint az apa ölhette meg két tizenéves lányát, akik láthatáson voltak nála.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a honlapján őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és együttérzését mindenkinek, akit a súlyos tragédia megrendített.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon emberölés miatt folyik nyomozás. Az eset részleteinek, előzményének feltárása, az ezekből levonható konkrét és általános következtetések megállapítása érdekében az országos rendőrfőkapitány teljeskörű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el – közölték.

Múlt csütörtök este a rendőrök állampolgári bejelentésre érkeztek tűzoltókkal együtt egy aszódi társasházi lakáshoz, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A lakásban egy 14 éves és egy 16 éves lányt holtan találtak, mindketten az ágyukban feküdtek.

A nyomozás adatai szerint a lányok Heves megyei lakóhelyükről Aszódon élő apjukhoz érkeztek láthatásra május 20-án. A 46 éves férfi – nagy valószínűséggel május 21-ére virradóra – álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg – írták.

Az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte kórházba, iratok nem voltak nála.

A nagy port kavart ügy kapcsán Jámbor András, a Párbeszéd frakciójának tagja, Józsefváros és Ferencváros parlamenti képviselője a következő kérdéseket tette fel: 

„1. Miért volt lehetősége felügyelet nélküli kapcsolattartás egy olyan embernek akinek az egyik lánya a hírek szerint védelem alatt állt az apa korábbi erőszakos viselkedése miatt? (ugye még ilyen esetben is lenne lehetőség láthatásra, de felügyelettel)

2. Ha egy ilyen esetben a megbeszélt időben nem jelennek meg a gyerekek a másik szülőnél, sőt másnap iskolában sem, miért nem lép azonnal és minden eszközzel a rendőrség, hogy megtalálja őket?

3. Végezetül pedig miután már egy napja nem voltak meg a gyerekek miért nem volt indokolt az eljárásrend szerint betörni az apa lakásába, és megnézni őket, hogy ott vannak-e?”.

Jámbor szerint  szükség lenne a családvédelem, a gyermekvédelem és az erről szóló törvények átgondolására.