Tízezer embert oltottak be a hétvégén, ketten hunytak el

Tízezer embert oltottak be a hétvégén, ketten hunytak el

Fekete Beáta asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 15-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tízezer embert oltottak be a hétvégén, derült ki a hétfő reggel közzétett, összesített koronavírus-adatokból. Pénteken még 5 559 178 volt, mostanra pedig 5 569 099 azok száma, akik már megkapták az első oltásukat. A másodikon 5 293 132-en vannak túl, ez a szám azért még mindig gyorsabban nő, pénteken még 5 268 814 volt.

Az elmúlt három napban 139 volt az új fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig kettő. Utóbbi így 30 017 főre emelkedett. Gyógyultként 743 245, aktív fertőzöttként pedig 35 602 embert tartanak számon. Hetvenhat koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Pénteken még 86-an szorultak kórházi kezelésre, lélegeztetőn pedig tízen voltak. A kormányzati koronavírus-honlap szerint jelenleg 1594-en tartózkodnak hatósági házi karanténban.

A koronavírus-portál hozzátette, Európában elsőként Magyarországon teszik lehetővé a harmadik oltást mindenki számára, augusztus 1-jétől. A még be nem oltott időseket a háziorvosaik személyesen keresik fel, az iskolakezdés előtt pedig minden oktatási intézményben lehetővé teszik a vakcina felvételét.

Az érvényes regisztrációival rendelkezők, köztük az itt élő külföldiek és a külhoni magyarok is, automatikusan foglalhatnak az interneten időpontot. Jelenleg országosan Pfizer, Sinopharm, valamint korlátozott mértékben Szputnyik elérhető.Egyes oltópontokon még van Janssen és Moderna is. Az oltás már lehetséges a határok mentén, szomszédos országokban élők számára is.

Címkék: koronavírus