Továbbra is emelkedik szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Továbbra is emelkedik szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A pécsi szennyvíztelep egyik levegőztető medencéje 2016. március 7-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

További enyhe növekedést mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – ez derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb, szerdai tájékoztatásából.

Emelkedést tapasztaltak a szakemberek a tavalyi esztendő utolsó hetén a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, Debrecenben, Szegeden, Tatabányán és Veszprémben. A többi helyen stagnáltak az értékek. Ezzel együtt mind a 22 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik az örökítőanyag koncentrációja. Ez egyébként nem a „legrosszabb” kategória, az a négyfokozatú skálán a „magas” lenne.

A hazai koronavírus-fertőzöttek számát legutóbb egy héttel ezelőtt közölték. Az akkori adatok szerint a megelőző héten 4397 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 56 ember. Több mint 6,4 millió ember kapott már legalább egy oltást, nagy többségük a második dózist is beadatta. Azt is hozzátették, hogy a járvány tartósan kedvező lefolyása miatt a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnt. Az oldalon már a kormányzati portál érhető el. Az új fertőzöttek számáról a hivatalos tájékoztatás ezután az MTI-n keresztül adják majd ki.