Ügyvédje szerint hivatali vesztegetéssel gyanúsítják Kiss László óbudai polgármestert

Ügyvédje szerint hivatali vesztegetéssel gyanúsítják Kiss László óbudai polgármestert

Kiss László (Fotó: Kiss László / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Véget ért Kiss László kihallgatása, az óbudai polgármestert hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják – tudta meg Zamecsnik Pétertől, az érintett ügyvédjétől a Magyar Nemzet. Mint beszámoltunk róla, szerdán megszállta az ügyészség az óbudai önkormányzatot, a DK-s kerületvezetőt pedig őrizetbe vették. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség mindössze annyit közölt, hogy „eljárási cselekmények zajlottak a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában”.

A kormányközeli lap szerda délután azt írta, az ügyészség kezdeményezte Kiss László letartóztatását, és úgy értesültek, rajta kívül több személyt is gyanúsítottként hallgattak ki szerdán. Kiss szerint a gyanúsítás abszurd. Azt a cikk „fontos körülménynek” nevezte, hogy nemrég kiengedtek egy olyan személyt a börtönből, akit az ügy első gyanúsítottjai között tartanak számon. Úgy tudják, az érintett a szabadulás reményében beszélt, aminek köszönhetően a hatóságok először eljutottak Czeglédy Gergő MSZP-s alpolgármesterhez, majd pedig Kiss Lászlóhoz. A lap állítása szerint más bizonyítékok is vannak a politikusok ellen.

Címkék: Kiss László