Új, magyar tulajdonosa van a Gellért Hotelnek

Új, magyar tulajdonosa van a Gellért Hotelnek

(Fotó: Wikipédia/Terbócs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels Group és az Indotek Group az ingatlan eladásáról,  A Hegedűs Ármin, Sebestyén Artúr és Sterk Izidor által tervezett, és jelenleg műemléki védelem alatt álló szálloda néhány év múlva nyílhat meg luxusszállóként. A munkálatok során az eredeti külső megtartva, de a belső tereket az ötcsillagos minősítésnek megfelelően átalakítva újítanák fel az épületet. A felújítást követően az Indotek Group egy luxus színvonalú nemzetközi hotelláncot kíván megbízni a szálloda működtetésével.

Az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására – fogalmazott az eladás kapcsán kiadott közleményben Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke.

Az Indotek Group ingatlanfejlesztő cég közlése szerint az eddigieknél színvonalasabb szolgáltatásokkal kívánják a turizmust erősíteni a Gellért Szálló révén. A szerződésben foglaltak szerint az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig továbbra is a Danubius Hotels fogja működtetni a szállodát.

A mostani adásvétel a szálloda napi működését nem érinti közvetlenül, a vendégek fogadása és a foglalások kezelése a megszokott módon folyik tovább. Az eladás a szálloda közvetlen szomszédságában működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, mivel az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalattulajdonába tartozik.