Újra nyomoznak a Mészáros Lőrinchez köthető vállalat környezetszennyezése miatt

Újra nyomoznak a Mészáros Lőrinchez köthető vállalat környezetszennyezése miatt

A mátrai erőmű (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Gyöngyösi Járási Ügyészség döntése értelmében hatályon kívül helyezték a Mátrai Erőmű környezetkárosítása ügyében folytatott nyomozás megszüntetését, mert az ezt kezdeményező javaslat nem megalapozott és nem kellően alapos szakértői vélemény alapján született, írja Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője Facebook-bejegyzése alapján a HVG.

Az ügyészség azzal indokolta a döntést, hogy a szakértő nem ismerte meg a többi szakértő véleményét, és „nem vizsgálta ki rendesen a szálakat”. Ő egyébként arra a véleményre helyezkedett, hogy a Mátrai Erőműnél, ami az incidens idején Mészáros Lőrinc tulajdona volt, majd hatalmas veszteséggel vásárolta vissza tőle az állam, minden rendben volt.

Az eset még két évvel ezelőtt történt Dektnél, ahol az erőmű közelében büdös habzó víz folyt a Bene-patakba, illetve egy víztározóba. A szennyezés tömeges halpusztulást és emberi rosszulléteket okozott.