Üléseztek az ellenzék vezetői – Megalakult a közös kampánytanács

Üléseztek az ellenzék vezetői – Megalakult a közös kampánytanács

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Jakab Péter és Fekete-Győr András 2021. október 23-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra üléseztek az ellenzéki erők vezetői – erről az együttműködésben részt vevő hat párt egy időben számolt be. A megbeszélést Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt vezette.

Azt írták, hogy a budapesti tárgyaláson elfogadták a kampány közös döntéshozatali és végrehajtási kereteit, valamint megalakították a közös kampánytanácsot. Konszenzussal elfogadták, hogy közös kampányt folytatnak, amelynek irányítója a kampánytanács lesz, ebben mindegyik szervezet képviselteti magát. Feladatuk a 2022-es országgyűlési választásokra való felkészülés szervezése és a kampány lebonyolítása.

Az ellenzéki pártok a következő hasonló megbeszélésüket december elejére tervezik.

Mióta Márki-Zay Péter megnyerte az előválasztás második fordulóját és így hivatalosan is az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lett, azóta ő is részt vesz a pártelnöki találkozókon. A közös munka eredményeként kellene összeállítaniuk a nyilvánvalóan sok vitát kiváltó országos listát is, ez azonban egyelőre tolódik, már arról beszélnek, hogy csak jövőre lesz meg.