Ungár Péter is megszólalt a melegellenes törvényről

Ungár Péter is megszólalt a melegellenes törvényről

Ungár Péter (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bő egy hét is eltelt, míg a homoszexualitását nyíltan vállaló LMP-s Ungár Péter először megszólalt a homofób passzusokkal teletűzdelt, eredetileg a pedofilok elleni szigorúbb fellépést célzó törvényről.

– Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e arról a vitáról, ami a pedofíliát és a homoszexualitást összemosó törvény miatt indult – ezzel kezdte szerdán délután Facebook bejegyzését Ungár Péter. Közlése szerint azért nem akart eddig megszólalni, mert sokszor saját magát is idegesítő egyrészről-másrészről stílusa szerinte ebbe a vitában nem segített volna. Ám most azt gondolja, hogy ebben a felfokozott környezetben talán ennek is van létjogosultsága, hiszen a vita mindenki számára rossz irányba tart most.

– Kövezzen meg aki akar, én nem gondolom, hogy attól mert valaki nem támogatja a melegházasságot vagy bármilyen melegjogi követelést homofób vagy rossz ember lenne – írta, hozzátéve, hogy az sem tesz jót a hazánkban élő szexuális kisebbségeknek, ha az egész kérdéskört a „Nyugathoz tartozás” szimbólumának állítjuk be. Itt azért hozzáfűzte, hogy ő mondjuk nem is tudja, mit jelent a Nyugathoz tartozni.

Ungár Péter szerint attól, hogy a homofóbokat kioktatjuk és becsméreljük nem lesz kevesebb belőlük. – Én nem tartom magam LMBTQ embernek, csak egy buzinak (ezt Nádasdy Ádám szebben elmondta, mint ahogy én el tudnám), de azt gondolom ez az egész kérdéskör már nem erről szól – írta.

Majd leszögezte, hogy értelemszerűen a törvény módosítása egy cinikus, lelketlen politikai játék volt. Ha a pedofília ellen akart volna a Fidesz küzdeni kiveszi a homoszexualitásra vonatkozó részt és akkor a parlament 100 százalékos többséggel megszavazta volna. Azért adta be Kocsis Máté ezt így, hogy megosztottságot generáljon. Szerinte pedig aki megosztottságot akar nem szereti igazán Magyarországot.

Ungár Péter azt is írta, hogy a Fidesz homofób kampánya ettől függetlenül zajlik. Szombathelyen ellene „Hende Csaba és kitartottjai folyamatosan elég szánalmas és bugyuta módon használják ezt”. – A lényeg itt az, és tudom, hogy ez szépelgésnek tűnik de komolyan, gondolom: egy országban élünk mi homoszexuálisok a homofóbokkal meg mindenki mással – fogalmazott, kiemelve, azok ellen küzdjük, akik megosztanak minket, ne egymással.

Majd a végére hozzátette, hogy a lényeg ma estére: „Hajrá Magyarok!”.