Üzent Gulyás a Magyar Hangnak: A bíróság majd eldönti, kinek van igaza

Üzent Gulyás a Magyar Hangnak: A bíróság majd eldönti, kinek van igaza

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kormányinfót tart (Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mind nagy olvasottságú lapok – ezt mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, amikor a kormányinfón a 444.hu munkatársa emlékeztette: négy hetilap – a Magyar Narancs, a Jelen, az Élet és Irodalom és a Magyar Hang – pert indít a kormány ellen, a médiapiac torzítása és az állami hirdetések egyenlőtlen elosztása miatt. A miniszter szavai szerint szabad országban élünk, ahol független a bíróság: „A kormány, mint alperes – gondolom, a Kabinetiroda – leírja, hogy mi az álláspontja a hirdetési gyakorlatról, a bíróság pedig megítéli, hogy van-e bármilyen jogszabály, ami ebben a perben a kormányt az eddigitől eltérő magatartásra kötelezi”.

A per ügyével azért sem lapunk szembesíthette Gulyás Gergelyt, mert a kitartó próbálkozás és számtalan akkreditációs kísérlet ellenére sem engednek be minket a kormányinfókra. Kérésünket több esetben azzal utasították el, hogy Magyarország második legkedveltebb közéleti hetilapjának számító Magyar Hangot kevesen olvassák.

A miniszter ugyanakkor nem tudott érdemi választ adni arra a felvetésre, hogy miért feltűnően aránytalan az állami hirdetések eloszlása a két nagy kereskedelemi csatornánál, és hogy miért kell évekig pereskedni, míg a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kiadja az állami hirdetések adatait. Ugyanakkor hozzátette, a hirdetési pénzek elosztásánál szerinte is figyelembe kell venni, ha egy médium a jogerős bírósági ítéleteket nem tartja tiszteletben, és az ítélet ellenére sem közöl helyreigazításokat.