Válasz Online: Újabb szexbotrány a kalocsa-kecskeméti érsekségen

Válasz Online: Újabb szexbotrány a kalocsa-kecskeméti érsekségen

Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára (b), középen Veres András győri megyés püspök, mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Tiszta vizet kell öntenünk a pohárba, hogy megnyugodjanak a kedélyek” – idéz a Válasz Online Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek minapi, püspök- és érsektársainak írt leveléből. A cikkből kiderül, a Bese Gergő-sztori, valamint a már ismert pedofilügyek mellett egy teljesen új történet is szerepel. Eszerint egy pap esetében felmerült, hogy fizetett bizonyos homoszexuális szolgáltatásokért, majd áthelyezését is kérte a püspöktől, mondván „cigányok üldözik”. A helyére érkezett utódja azt jelezte, tőle is pénzt kért valaki, majd az illető közölte, a plébániáról elmenekült elődje bizonyos szexuális szolgáltatásokért fizetett neki.

Az írás arra is fényt derít, hogy miközben Bábel Balázs már a korábbi esetekben is tiszta vizet szeretett volna önteni a pohárba, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárságának és sajtószolgálatának szellemi termékeként a portált bíráló közleményt juttattak el a Válasz Online-hoz. A levelet megfogalmazó püspökkari titkár, Tóth Tamás ügyét – aki a korábban pedofilgyanúba keveredett Hatházi Róbert esetében is félreérthető módon járt el – az MKPK házon belül tisztázza majd.