Varga Judit: Hétfőtől Orbán Viktor a leghosszabb ideje hivatalban lévő magyar kormányfő

Varga Judit: Hétfőtől Orbán Viktor a leghosszabb ideje hivatalban lévő magyar kormányfő

Orbán Viktor és Varga Judit (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 14 év és 145 nap. Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok. A mai naptól Orbán Viktor miniszterelnök úr a leghosszabb ideig hivatalban lévő magyar kormányfő – jelentette be közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. Mint megjegyezte, eddig Tisza Kálmán (1875-1890) tartotta a rekordot, bár először a bejegyzésében Tisza Istvánt nevezte meg rekordernek helytelenül.

Így Orbán igazságügyi minisztere búcsúzóul azt írta: „További jó egészséget és sok erőt az előttünk álló munkához Miniszterelnök Úr!”

A miniszterelnöknek egyébként egy nagyobb megszakítással jön ki a rekord, ugyanis először 1998 és 2002 között vezethette az országot, majd legközelebb 2010-ben választották újra, legközelebb pedig a 2022-es országgyűlési választáson mérettetheti meg magát. Orbán korábban arról beszélt, 2030-ig tervez miniszterelnökként munkálkodni.